x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM-Secția procurori, anexa DNA

CSM-Secția procurori, anexa DNA

de Dan Constantin    |    21 Dec 2017   •   11:50
CSM-Secția procurori, anexa DNA
Sursa foto: Vadim Ghirda/AP

Trupa de procurori trimiși în CSM cu mandat să apere independența magistraților a mai urcat o treaptă pe calea deturnării misiunii. Ca și în alte ocazii, Secția pentru procurori în materie disciplinară a demonstrat că își îndeplineşte fără abatere sarcina principală trasată de statul paralel - blocarea oricărei acțiuni care poate aduce atingere Direcției Naționale Anticorupție. În ședința din 18 decembrie, a fost soluționat dosarul 11/P/2017 prin care Inspecția Judiciară acuza trei procurori DNA de exercitare funcției cu gravă neglijență. Dumitriu Paul Silviu, Uncheșelu Nicolae Jan și Bulancea Bogdan Marius au fost cercetați de procurorii-inspectori pentru acțiunile acestora deschise în legătură cu OUG 13, acțiuni pe care Curtea Constituțională le declarase ilegale.

După amânări în cascadă, blocaje în probleme de procedură și obstrucții puse în calea Inspecției Judiciare, procurorii Secției CSM i-au spălat de orice vină pe cei judecați. Hotărârea din 18 decembrie ,,respinge probele solicitate de IJ la termenul din 13.12.2017”, după care ,,constată nulitatea acțiunii disciplinare” împotriva lui Dumitriu, Uncheșelu, Bulancea - pupilele doamnei Kovesi. Decizia are un efect implicit și pentru șefa DNA, scoasă astfel de sub orice posibilitate de sancțiune disciplinară pentru că a condus nemijlocit, pas cu pas, așa cum a declarat, cercetările legate de OUG 13.

Alte două dosare de cercetare disciplinară a procurorilor DNA sunt tergiversate penibil, prin tertipuri, de aceeași Secție a CSM. Procurorul Portocală, mândria doamnei Kovesi din unitatea de elită de la Ploiești, are trei dosare conexate (3/P/2017, 6/P/2017 și 9/P/2017) care trec anul fără soluție. Un nou termen a fost dat pentru 17 ianuarie 2018, timp în care Negulescu este considerat în continuare ,,curat”. De tragere de timp dusă la extrem beneficiază și dosarul Florentinei Mirică, șefa structurii din DNA care anchetează magistrații. Kovesi a venit în dese rânduri la ședințele Secției de procurori în materie disciplinară să-și ,,susțină colega” cercetată în dosarul 8/P/2016. Următorul termen, în 10 ianuarie 2018. La anul și la mulți ani, din partea lui Ban, comandantul UM PROCURORI a CSM, anexa a DNA. 

 

 

×
Subiecte în articol: dna CSM