x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM va trimite preşedintelui Iohannis propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea

CSM va trimite preşedintelui Iohannis propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea

06 Feb 2020   •   16:50
CSM va trimite preşedintelui Iohannis propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, joi, să înainteze preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea, fost preşedinte al Instanţei supreme.


Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei s-a aflat "cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Iulia Tarcea, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Tot joi, Secţia pentru judecători a decis trimiterea către şeful statului şi a propunerilor de eliberare din funcţie, prin pensionare, a altor 18 judecători, printre care şi întreaga conducere a Curţii de Apel Timişoara: Erica Nistor - preşedinte, Puşa Carmen Pârvulescu şi Marian Bratiş - vicepreşedinţi.

Asociaţiile magistraţilor au atras atenţia că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desfiinţare a pensiilor de serviciu pentru procurori şi judecători. Proiectul a fost criticat dur de către magistraţi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat Curtea Constituţională.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Cristinei Tarcea