x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cum organizau fostul șef DIPI și iubita sa reuniuni de consum de droguri într-o casă din Dâmboviţa

Cum organizau fostul șef DIPI și iubita sa reuniuni de consum de droguri într-o casă din Dâmboviţa

16 Dec 2019   •   16:06
Cum organizau fostul șef DIPI și iubita sa reuniuni  de consum de droguri într-o casă din Dâmboviţa

Fostul şef al DIPI (Direcţia de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Afacerilor Interne) Gelu Oltean a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri, alături de concubina sa şi un cetăţean britanic, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit sursele judiciare menţionate, Gelu Oltean, fostul şef al DIPI, a fost reţinut în acest dosar de către procurorii DIICOT Braşov, alături de concubina lui şi un cetăţean britanic.

Gelu Olteanu ar fi organizat într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen şi considerat de mare risc, fiecare persoană participantă plătind în jur de 500 de euro. La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane. Cei trei au fost arestaţi preventiv, după ce au fost prezentaţi unei instanţe din judeţul Braşov, au mai precizat sursele menţionate.
 

Potrivit DIICOT, fiecare persoană participantă la ședințele de şamanism plătea în jur de 500 de euro. La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane. 

Drogul despre care este vorba în această este considerat cel mai puternic drog psihedelic. DMT, supranumit „molecula spiritului", este substanţa pe care cercetătorii o studiază de 70 de ani, pentru a-i înţelege efectul. Drogul conţine Ayahuasca, un amestec șamanic folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai.

Chestorul Gelu Oltean nu se află la prima abatere: în anul 2016 a fost cercetat penal, alături de alți trei chestori de poliție și doi comisari șefi, pentru că luau bani din bugetul instituției.


 

×