x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cum se apără Kovesi la CSM: Nu există un raport de control unic, nu există concluzii unitare şi armonizate

Cum se apără Kovesi la CSM: Nu există un raport de control unic, nu există concluzii unitare şi armonizate

13 Oct 2017   •   10:48
Cum se apără Kovesi la CSM: Nu există un raport de control unic, nu există concluzii unitare şi armonizate

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat vineri că nu există un raport de control unic întocmit în urma controlului Inspecţiei Judiciare la DNA, iar concluziile nu sunt unitare şi armonizate.

"Am constatat că nu există un raport de control în sensul legii. (...) Am constatat că există trei acte de control. Avem un act intitulat raport de control, care este semnat de trei inspectori care au făcut parte din echipa de şase inspectori ce au controlat DNA, inspectori care semnează în totalitate acel act de control, apoi avem trei inspectori care semnează anumite file din actul de control, o procedură pe care eu, personal, nu am întâlnit-o în cei 22 de ani de activitate şi nici în alte rapoarte de control (...), apoi avem o notă de opinie separată formulată de trei inspectori judiciari şi mai avem un alt act de control, dacă putem să îl intitulăm aşa, şi anume o notă întocmită de directorul Direcţiei din cadrul IJ care a avizat acest raport, notă în care însuşi directorul acestei direcţii constată că raportul nu a respectat structura şi nu a fost întocmit aşa cum normele privind inspecţiile le cer", a precizat Kovesi, în cadrul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Şefa DNA a spus că, practic, nu există un raport unic de control, iar concluziile nu sunt armonizate.

"Prima noastră observaţie vizează această chestiune - că nu există un raport de control unic, dar mai mult decât atât nu există concluzii unitare şi armonizate. Vedem că în actele de control concluziile sunt diferite pe aceeaşi chestiune, chiar dacă structura de parchet este unică, problema identificată este unică, concluziile inspectorilor sunt diferite", a explicat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi îşi prezintă vineri, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după controlul efectuat la DNA. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi