x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Curtea de Apel Suceava a respins cererea de arestare a unei femei acuzată în Suedia că şi-a răpit copilul

Curtea de Apel Suceava a respins cererea de arestare a unei femei acuzată în Suedia că şi-a răpit copilul

09 Apr 2019   •   17:50
Curtea de Apel Suceava a respins cererea de arestare a unei femei acuzată în Suedia că şi-a răpit copilul
Sursa foto: Wavebreakmedia/Getty Images/iStockphoto

Curtea de Apel (CA) Suceava a respins cererea de arestare adresată de autorităţile suedeze în cazul unei femei acuzate că şi-ar fi răpit fetiţa în vârstă de 6 ani din ţara respectivă, hotărând eliberarea acesteia din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).
Potrivit unui comunicat de presă al CA Suceava remis marţi AGERPRES, începând cu 29 martie, s-a dispus arestarea provizorie a femeii pentru 15 zile, în baza documentelor emise de Procuratura Publică din Uppsala, Suedia, dar pe 8 aprilie s-a respins cererea autorităţilor judiciare suedeze, după ce s-a constatat că fapta de reţinere a copilului fără consimţământul celuilalt părinte s-a petrecut în România.
''Curtea de Apel Suceava a revocat măsura arestului provizoriu dispusă faţă de persoana solicitată şi a hotărât punerea de îndată în libertate a acesteia de sub puterea mandatului de arestare, la data rămânerii rămânerii definitive a hotărârii'', se arată în comunicatul CA Suceava.
După arestarea femeii, fetiţa a fost plasată într-un centru de primire în regim de urgenţă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.
Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat presei, marţi, că tatăl copilului a venit în România şi a recuperat copilul.
"Copilul a fost adus de organele de poliţie, în urma unui mandat de arestare emis pe numele mamei, mamă care nu are domiciliul în judeţul Suceava, ci în judeţul Sibiu. Fetiţa de şase ani este cetăţean suedez. A fost o colaborare cu autoritatea de protecţie a copilului şi autorităţile suedeze. Tatăl s-a prezentat pentru preluarea copilului. În momentul în care copilul a fost adus la centrul de primire în regim de urgenţă, s-a instituit măsura dispoziţiei în regim de urgenţă de către directorul instituţiei, însă, în urma prezentării documentaţiei din partea tatălui, s-a revocat măsura şi s-a predat copilul tatălui acestuia", a spus Daneliuc. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: curtea de apel suceava