x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Daniel Barbu, la DNA, în dosarul lui Drăghici: Fiecare partid cheltuieşte banii cum consideră oportun

Daniel Barbu, la DNA, în dosarul lui Drăghici: Fiecare partid cheltuieşte banii cum consideră oportun

24 Apr 2019   •   10:52
Daniel Barbu, la DNA, în dosarul lui Drăghici: Fiecare partid cheltuieşte banii cum consideră oportun
Sursa foto: Victor Stroe

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Daniel Barbu a fost audiat miercuri la DNA în dosarul trezorierului PSD Mircea Drăghici, el afirmând la ieşire că fiecare partid politic poate cheltui banii obţinuţi din subvenţii cum consideră oportun, conform legii.

Întrebat de jurnalişti la ieşirea din sediul DNA dacă un partid politic ce primeşte subvenţii publice poate să investească în clădiri sau în maşini, Barbu a răspuns: "Fiecare partid cheltuieşte banii cum consideră oportun, potrivit normelor legale".

"Nu era în atribuţiile mele să fac control, era un departament de control autonom. Deci, eu, personal, până nu există un raport al Departamentului de control, pe linia AEP, că va exista probabil o analiză a DNA - (...) - până nu există un raport al unor experţi din Autoritate care sunt însărcinaţi să facă acest control, Autoritatea nu vă poate spune dacă banii au fost cheltuiţi potrivit legii sau nu. DNA vă poate spune că a făcut propria analiză. Nu preşedintele sau altă persoană din Autoritate poate decide dacă un partid a cheltuit bine sau nu banii", a adăugat Barbu.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie de la Autoritatea Electorală Permanentă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Daniel Barbu Mircea Drăghici