x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie De ce si-a publicat cazierul Băsescu: "E foarte important pentru mine, ca, de altfel, pentru orice politician"

De ce si-a publicat cazierul Băsescu: "E foarte important pentru mine, ca, de altfel, pentru orice politician"

01 Noi 2016   •   22:26
De ce si-a publicat cazierul Băsescu: "E foarte important pentru mine, ca, de altfel, pentru orice politician"
Sursa foto: FOTO: Adrian Manolache

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, marţi, că şi-a postat cazierul judiciar pe pagina sa de socializare pentru a arăta "propagandei mincinoase" că nu a fost condamnat penal şi nici nu are calitatea de inculpat.

"De ce mi-a pus cazierul pe site ? Îmi trebuia oricum pentru dosarul de cetăţenie a Republicii Moldova, l-am scos astăzi. Şi mă uitam pe Euractiv. Nici mai mult nici mai puţin mă trece pe lista penalilor. (...) Nu sunt urmărit penal (...) Deci, nu am un proces penal. Ce înseamnă cazierul ? În cazier se înscriu două lucruri, dacă ai avut condamnări şi aici nu am dubii, că ştie orice român că nu am avut, dar şi dacă eşti inculpat într-un dosar se trece în cazier, că ai calitatea de inculpat. Ori, eu am pus acest cazier ca să arăt propagandei mincinoase că nu am nicăieri calitate de inculpat", a declarat Traian Băsescu la TVR1, întrebat de ce şi-a postat pe pagina de Facebook certificatul de cazier judiciar.

Întrebat dacă pentru el această problemă lămuritoare legată de justiţie era importantă, preşedintele PMP a spus: "Este foarte important pentru mine, ca, de altfel, pentru orice politician".

Preşedintele PMP a precizat că votul pe care intenţionează să-l dea la scrutinul pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova este condiţionat de obţinerea actelor de identitate.

"Cu condiţia ca până pe 13 noiembrie să primesc şi actele de identitate. Însă, din câte am înţeles, procedura ar dura cam trei săptămâni. Deci, foarte probabil, nu voi putea participa la vot, deşi mi-aş dori. Ceea ce nu înseamnă că, de pe acum, nu-i invit pe cetăţenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul României să meargă la vot în cele nouă secţii de votare. Este vital să voteze pentru Maia Sandu dacă vor menţinerea Republicii Moldova pe un drum către Vest", a mai declarat Băsescu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: cazier traian basescu