x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Decizie de ultimă oră în cazul Caracal: Complicele lui Gheorghe Dincă rămâne în arest preventiv

Decizie de ultimă oră în cazul Caracal: Complicele lui Gheorghe Dincă rămâne în arest preventiv

05 Dec 2019   •   14:55
Decizie de ultimă oră în cazul Caracal: Complicele lui Gheorghe Dincă rămâne în arest preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a respins joi contestaţia depusă de Ştefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă, şi a decis ca acesta să rămână în arest preventiv, fiind acuzat că a agresat-o sexual pe Luiza Melencu, fata dispărută în luna aprilie.

Ştefan Risipiceanu a fost arestat preventiv pe 28 noiembrie de Tribunalul Bucureşti, însă el a contestat decizia judecătorilor.

Săptămâna trecută, procurorul şef interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat că, la data de 14 aprilie, în jurul orelor 12,00, Gheorghe Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu, ce aştepta "la ocazie" pe raza municipiului Caracal, a transportat-o la domiciliul său în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către Ştefan Risipiceanu.

Ştefan Risipiceanu ar fi ajuns inopinat în curtea casei lui Gheorghe Dincă, unde a observat că Luiza Melencu era sechestrată în autoturism.

Giorgiana Hosu a precizat că Ştefan Risipiceanu făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă şi era folosit de acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.

"La explicaţiile oferite de către Gheorghe Dincă, în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să îi permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Luiza Melencu. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, Gheorghe Dincă a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate", a spus Hosu.

Giorgiana Hosu a menţionat că Risipiceanu, autor al infracţiunii de viol în formă agravată, este o persoană fără ocupaţie, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil, este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

"Acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nicio conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT. De asemenea, până în acest moment, nu există niciun indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina lui Gheorghe Dincă", a susţinut Giorgiana Hosu. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Ştefan Risipiceanu