x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dezvaluire șoc! De ce a DISPARUT EADS si MICROSOFT din dosarul MICROSOFT?

Dezvaluire șoc! De ce a DISPARUT EADS si MICROSOFT din dosarul MICROSOFT?

de Dan Constantin    |    09 Mar 2016   •   14:19
Dezvaluire șoc! De ce a DISPARUT EADS si MICROSOFT din dosarul MICROSOFT?
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Codruța KOVESI declara în noiembrie 2014 că afacerile EADS și MICROSOFT compun un singur dosar, urmând sa fie invinuiri nu doar in cazul licentelor educaționale ci si in contractul de securizarea frontierelor.

Sefa DNA dadea asigurari ca sunt multe investigatii si progrese pe licentele Microsoft ,dar mai putine pe partea EADS.

"PE ACESTE CONTRACTE CU EADS AVEM COMISII ROGATORII IN DERULARE CU COLEGI DIN STATELE EUROPENE ȘI TREBUIE SA NE COORDONAM CU EI. IN ACEST DOSAR AL EADS S-AU FACUT APROAPE ZILNIC AUDIERI, RIDICARI DE DOCUMENTE, PERCHEZITII DOMICILIARE, LA FIRME, AU FOST RIDICATE FOARTE MULTE CALCULATOARE CARE SUNT IN PROCEDURA UNOR PERCHEZITII INFORMATICE.”


Principala grija a Codrutei Kovesi in interviului din noiembrie 2014 a fost sa sublinieze ca ancheta ,, este una romaneasca, facuta de DNA” SI SA SCOATA FBI DIN POZITIA DE DECLANSATOR AL ANCHETEI, asa cum declarase Teodor Melescanu,seful SIE.

,,Nu a fost o ancheta coordonata de autorități sau o agentie straina.....FBI nu a facut o sesizare oficiala,nu a transmis informatii oficiale in aceasta ancheta.Eposibil ca intr-o ancheta paralela derulata de aceasta agentie americana sa fi fost informatii tangentiale utile cauzei, dar nu de la FBI a plecat ancheta.”-spune Kovesi.

Cheia informatiilor in ancheta respectiva se află la DUBLIN, in Irlanda. Acolo sunt stocate informatii esentiale legate de finantari, conturi, miscari de sume, raspunderi ale angajatilor MICROSOFT, CONTRACTUL CADRU CU ROMANIA FIIND SEMNAT DE RESPONSABILII COMPANIEI CU FILIALA DIN IRLANDA.

STRATFOR DEZVALUIE INTR-O ANALIZA RECENTA-29 FEBRUARIE 2016- POSIBILA CAUZA A DISPARITIEI ANGAJATILOR MICROSOFT DIN ANCHETA FACUTA DE PROCURORII ANTICORUPȚIE DE LA BUCUREȘTI.

,,Incepand cu 2013, MICROSOFT ESTE INTR-UN CONFLICT JURIDIC cu Departamentul de Justiție al SUA DUPA CE A REFUZAT SĂ SE CONFORMEZE UNUI MANDAT DE PERCHEZITIE PENTRU E-MAIL STOCATE INTR-UN CENTRU DE DATE DIN IRLANDA” scriu analistii americani de la STRATFOR.


Kovesi a ocolit subiectul Microsoft-EADS, INSTANTELE DE LA BUCURESTI RETINAND RASPUNDERILE PENALE IN DOSAR DOAR LA PERSOANE CU ACTIVITATE IN FARA COMPANIILOR IT.
 

×
Subiecte în articol: Microsoft corduta kovesi