x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DIICOT: Moneda virtuală Bitcoin, folosită de traficanţi români pentru a cumpăra droguri din Canada

DIICOT: Moneda virtuală Bitcoin, folosită de traficanţi români pentru a cumpăra droguri din Canada

06 Mai 2016   •   17:18
DIICOT: Moneda virtuală Bitcoin, folosită de traficanţi români pentru a cumpăra droguri din Canada

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi au trimis în judecată doi traficanţi, acuzaţi că au cumpărat canabis din Canada, drogurile fiind plătite cu moneda virtuală Bitcoin şi aduse în România prin intermediul serviciilor poştale internaţionale.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Alin Bogdan Vintilă şi Adrian Neamţu vor fi judecaţi de Tribunalul Iaşi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată, introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc, precum şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie - decembrie 2015, Alin Bogdan Vintilă, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a procurat prin intermediul unui site din Canada (cunoscut în mediul infracţional ca DARKNET, SILK ROAD) cantitatea totală de 1.200 grame canabis, drogurile fiind achitate prin sistemul de plată electronic Bitcoin.

Ulterior, drogurile au fost aduse în România în patru colete, prin intermediul serviciilor poştale internaţionale.

Anchetatorii au mai reţinut că, în perioada octombrie 2015 - ianuarie 2016, Alin Vintilă a deţinut pentru consum propriu şi totodată a comercializat drogurile mai multor consumatori de pe raza municipiului Iaşi.

Cel de-al doilea traficant, Adrian Neamţu, este acuzat că, în cursul lunii ianuarie 2016, l-a instigat pe Alin Vintilă să procure cantitatea de 1.000 grame canabis prin intermediul unui site din Canada, drogurile fiind introduse în ţară în două colete.

Primul colet, cu 448 grame canabis, a făcut obiectul unei livrări supravegheate efectuate de autorităţile judiciare din Germania împreună cu autorităţile judiciare române, în timp ce al doilea colet, cu 490,2 grame canabis, a fost introdus în ţară din Cehia avându-l ca destinatar pe Adrian Neamţu.

De asemenea, în perioada octombrie 2014 - ianuarie 2016, Adrian Neamţu a deţinut, fără drept, în vederea comercializării pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi cantitatea de 280 grame canabis, din care cantitatea de 171,3 grame de canabis a fost găsită şi ridicată la data de 21 ianuarie 2016 cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare. AGERPRES

×