x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Directoarea unei școli din Capitală, reținută de procurorii DNA pentru luare de mită

Directoarea unei școli din Capitală, reținută de procurorii DNA pentru luare de mită

15 Apr 2020   •   11:59
Directoarea unei școli din Capitală, reținută de procurorii DNA pentru luare de mită

Directoarea unei școli gimnaziale din Capitală, Carmen Elena Zanfir, a fost reținută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la reprezentantul unei firme care executa lucrări de reablitare la instituția de învățământ.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada septembrie – octombrie 2019, Carmen Elena Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale, care are calitatea de martor în dosar, un comision de 4%, respectiv suma de 137.236 de lei, din valoarea totală a sumei facturate, pentru ca, în schimb, să aprobe plățile către societate, precum și încheierea unui act aditional de prelungire a duratei contractului. De asemenea, în perioada semptembrie 2019 – 14 aprilie 2020, inculpate ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranșe, dintre care ultima tranșă, respectiv 21.000 de euro, la constatatarea infracțiunii flagrante.

Carmen Elena Zanfir urmează să se prezinte în fața Tribunalului București pe data de 15 aprilie 2020 cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×