x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Directorul firmei care administrează Hotelul Marriott, pus sub control judiciar

Directorul firmei care administrează Hotelul Marriott, pus sub control judiciar

03 Aug 2016   •   21:03
Directorul firmei care administrează Hotelul Marriott, pus sub control judiciar

Gregor Aufhauser, directorul Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează Hotelul Marriott din Capitală, a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală.

La începutul lunii iulie, în acelaşi dosar a fost începută urmărirea penală faţă de Kathrin Brettschneider, directorul financiar al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL. Brettschneider, cu cetăţenie austriacă, a fost pusă de asemenea sub control judiciar.

Pe 7 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice au efectuat percheziţii la două firme cu sediul în Hotelul Marriott, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane lei.

Cele două firme investigate de procurori sunt cele care deţin Hotelul Marriott.

Procurorii susţin că, în perioada 2008 - 2015, în documentele contabile ale Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu o altă firmă, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 euro). AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gregor Aufhauser marriott