x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Discreditarea lui Dragomir, după manual

Discreditarea lui Dragomir, după manual

de Dan Constantin    |    14 Sep 2017   •   12:50
Discreditarea lui Dragomir, după manual
Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Daniel Dragomir pleacă prin demisie din SRI, în februarie 2013. Avea 36 de ani, o funcție de comandă, fapte de arme la activ, decorații de la CIA. Ascensiunea în serviciul de informații fusese rapidă, îl însoțise pe Coldea în misiunea ,,eliberarea ostaticilor din Irak”, era apreciat de serviciile partenere. Își motivează acum demisia din cauza derapajului grav de la menirea constituțională a SRI, implicarea în jocuri politice a conducerii la care ,,prietenul” Coldea contribuia decisiv împreună cu persoane-cheie din sistemul judiciar. Dragomir definește ,,statul paralel”, o mafie care trăgea SRI în activități în afara legii.

Condamnări pe bază de bilețele trimise judecătorilor; șantaj direct sau mascat la magistrați sau, mai grav, folosirea judecătorilor ,,acoperiți”, cu statut ilegal. Coldea ordona arestări, mandatele de interceptări pe siguranță națională “transferate” în alb de Înalta Curte de Casație și Jusțiție la cererea Codruței Kovesi și rechizitorii făcute de ofițeri SRI și trimise apoi spre instanțe cu semnătura procurorilor, pentru legalizare - iată câteva dintre metodele de extindere a ,,câmpului tactic” în Justiție devoalate de colonelul (r) Daniel Dragomir care l-au determinat să plece din cloacă. Gestul lui de conștiință, stimulat poate și de frica de a nu plăti împreună cu Coldea&Co. asemenea acțiuni ilegale, s-a formalizat în ieșirea din SRI după ce a fost evaluat și caracterizat cu ,,foarte bine”. Represiunea a venit după doi ani, împachetată într-o acțiune de amploare a DNA, cu mare cârlig la public - “Mafia cărnii”. Dragomir, împreună cu soția sunt ,,strecurați” printre libanezii care erau ,,regii” puilor de Crevedia, printr-un denunț, în urma căruia Dragomir este arestat, iar soția, ca măsură de clemență, lăsată ,,cu umanitate” în supraveghere judiciară la domiciliu pentru a avea grijă de copilul minor.

Demonizare cu inflație de acuze

Dragomir va sta 192 de zile în arest, stare în care a fost pus din 15 ianuarie 2015. Trafic de influență, spălare de bani, divulgarea de informații, luare de mită - două milioane de lei - ș.a.m.d. sunt puse în cârca familiei Dragomir. Informațiile din dosar, difuzate ca ,,exclusități” clienților din presă bine poziționați, creează tabloul unui trădător. “Evenimentul zilei” redă din interceptările depuse la dosar, obținute cu mult ,,efort” jurnalistic de Ionel Stoica, un confrate mereu aproape de binom, din care aflăm cum îi instruia informativ Dragomir pe libanezii denunțători să fenteze interceptările! Un ticălos acest ofițer, decăzut din onoarea jurământului de credință pentru patrie în postura de slugă la infractorii care se înfruptau din privatizările aranjate. Judecătorii au reținut însă o vină minoră, care nu a fost menționată la momentul arestării și numeroaselor prelungiri, pentru care a primit o condamnare de un an cu suspendare în decembrie 2016!

Condamnarea penibilă, dată pentru a nu-i pune în derizoriu pe agenții anticorupție, a încasat-o fiind în arest pentru combinația ,,Black Cube”. Ținta Kovesi a declarat că nu a pățit nimic, dar informațiile culese de o echipă de investigații din Israel au fost interceptate de SRI. Dragomir este iar suspect în dosar; procurorii DIICOT mermelesc la rechizitoriu. Până se clarifică relațiile între serviciile care-și dispută Cucuveaua mov, nu cred că vom avea o descriere cât de cât credibilă a poveștii cu spioni din mai multe țări și acțiuni operative la București, Londra, Tel Aviv, Sibiu, Mediaș și alte cuiburi cu secrete. Dragomir s-a decis să vorbească. Cine îl va lua în seamă în afară de ziariști?

Coldea și Kovesi lucrau în tandem pentru condamnări programate, susține și colonelul Dragomir, adjunctul șefului SRI

×
Subiecte în articol: Daniel Dragomir