x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA a cerut documente de la Parlament în legătură cu achiziţiile publice ale TVR (surse)

DNA a cerut documente de la Parlament în legătură cu achiziţiile publice ale TVR (surse)

05 Sep 2016   •   14:46
DNA a cerut documente de la Parlament în legătură cu achiziţiile publice ale TVR (surse)

DNA a cerut documente de la Senat şi de la Camera Deputaţilor în legătură cu achiziţiile publice ale TVR, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. 

Potrivit acestora, au fost ridicate documente de la Televiziunea publică.

Copii ale rapoartelor întocmite de Comisiile parlamentare de anchetă pentru evaluarea activităţii SRTV în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora, vor fi trimise DNA, aşa cum au fost solicitate, a precizat Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului. 

"E firesc să înaintăm documentele. Nu au caracter secret. Există un raport al Comisiei şi o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. Dacă documentele nu au caracter clasificat, le înaintăm în această săptămână", a afirmat Chelaru, luni, la finalul şedinţei Biroului permanent. 

Potrivit solicitării DNA, documentele sunt necesare în vederea soluţionării unui dosar referitor la "efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanţii SRTV a unor contracte de prestări servicii". 

"În vederea soluţionării dosarului (...) având ca obiect efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanţii SRTV a unor contracte de prestări servicii şi în conformitate cu ordonanţa procurorului din data de 18.07.2016, vă solicităm ca în temeiul prevederilor art. 170 alin. 1 din Codul de procedură penală să ne comunicaţi copii certificate pentru conformitate cu originalul ale Rapoartelor întocmite de către Comisiile parlamentare de anchetă privind evaluarea activităţii SRTV, constituite în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora", se arată în solicitarea transmisă în luna iulie Senatului şi semnată de doi procurori din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. 

×
Subiecte în articol: tvr achizitii publice ale tvr