x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA cere redeschiderea dosarului lui George Maior

DNA cere redeschiderea dosarului lui George Maior

23 Mai 2019   •   09:06
DNA cere redeschiderea dosarului lui George Maior

În urmă cu câteva zile, Antena 3 a prezentat informații-bombă despre dosarul penal care îl viza pe fostul șef al SRI George Maior, dosar care ar fi dispărut din DNA.

Denunțătorul era Tiberiu Urdăreanu. În acest dosar este vorba de o mită de 500.000 de euro, bani care ar fi ajuns la partidul lui Gabriel Oprea, UNPR.

Potrivit informațiilor obținute între timp de Ana Maria Roman, și prezentate în exclusivitate, miercuri, la "Sinteza zilei", DNA cere redeschiderea dosarului lui George Maior.

"Informația este că DNA solicită redeschiderea dosarului lui George Maior la ÎCCJ. Pe rolul Curții Supreme a fost înregistrată o cerere din partea DNA în care apar următorii: Tiberiu Urdăreanu, Gabriel Oprea, dar și Nicolae Dumitru.

Este vorba despre dosarul care s-a deschis la denunțul lui Tiberiu Urdăreanu împotriva fostului șef al SRI, la acea dată director al SRI, George Maior. Denunțul a fost depus în 2015.

Motivul pentru care s-ar solicita deschiderea acestui dosar este că procurorii trebuie să se pronunțe și cu privire la aspecte pe care nu le-au analizat în ancheta penală și anume cu privire la George Maior.

Pentru că după depunerea acestui denunț procurorii nu au înregistrat denunțul ci s-au sesizat din oficiu, au creat un artificiu astfel încât să nu fie nevoiți să-l treacă pe George Maior în sistem și astfel l-au trecut pe Gabriel Oprea", a spus Ana Maria Roman.

×
Subiecte în articol: George Maior