x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA, criticată dur în presa internațională: ”DNA e ea însăși coruptă”

DNA, criticată dur în presa internațională: ”DNA e ea însăși coruptă”

24 Dec 2017   •   08:37
DNA, criticată dur în presa internațională: ”DNA e ea însăși coruptă”

Michel Taube a postat un editorial în publicația franceză Opinion Internationale în care sunt analizate toate mișcările din România de când s-a pornit procesul de reformare al Justiției, făcând o analiză aplicată pe activitatea DNA.

"Pentru a remedia practicile care afectează statul și societatea în ansamblul său, România a promis să facă din lupta împotriva corupție o prioritate și să aibă o agenție dedicată la această singură sarcină: DNA, Direcția Națională Anticorupție. Dacă există un consens cu privire la necesitatea eradicării corupției, metodele DNA sunt problematice. Multe acuzații de conspirații vizează în prezent serviciul condus de procurorul Laura Kövesi.

Activitatea DNA -ului a primit până în prezent sprijin aproape necondiționat de la Comisia Europeană: trebuie spus că transformarea a 92% din investigații deschise în proceduri legale impresionează la început, informează stiripesurse.ro.

Cu toate acestea, mass-media, în special britanicii și rețelele sociale din România, arată că DNA -ul este extrem de controversat. Pentru a ajunge la lucrurile esențiale, el este criticat în mod deosebit pentru practici de intimidare și înțelegere cu serviciile secrete românești, moștenitori ai erei comuniste, care au un control total asupra investigațiilor efectuate de organul de anticorupție. Pe scurt, organismul care ar trebui să lupte împotriva corupției este însuși profund corupt. După cum știe toată lumea, lupta împotriva corupției nu este, prin natura sa, preocuparea majoră a oricărui serviciu secret.

Recent, acest lucru este arătat de președintele UNJR, Dana Gîrbovan, care a subliniat într-un text publicat pe Facebook și în mass-media din România, că această subordonare periculoasă golește DNA-ul de substanță.

×
Subiecte în articol: dna