x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA: Perchezițiile la Iași și Suceava vizează suspiciuni privind fapte comise în perioada 2016 - 2017

DNA: Perchezițiile la Iași și Suceava vizează suspiciuni privind fapte comise în perioada 2016 - 2017

16 Mai 2017   •   09:18
DNA: Perchezițiile la Iași și Suceava vizează suspiciuni privind fapte comise în perioada 2016 - 2017
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Direcția Națională Anticorupție informează că perchezițiile efectuate marți dimineață în județele Iași și Suceava, dintre care două la instituții publice, sunt într-un dosar ce ce vizează suspiciuni privind fapte comise în perioada 2016 - 2017.

 

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016 — 2017. În cursul zilei de 16 mai, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Perchezițiile procurorilor DNA sunt la Consiliul Județean Iași și Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene și vizează, potrivit unor surse judiciare, suspiciuni de săvârșire a infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu.

Perchezițiile de la CJ Iași și Direcția de Drumuri vizează fapte de luare de mită și abuz în serviciu (surse)

Perchezițiile procurorilor DNA la Consiliul Județean Iași și Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene vizează cercetări în legătură cu suspiciuni de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, au declarat marți pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit acestora, au loc în total percheziții în 15 locații pe raza județelor Iași și Suceava, dintre care două la cele două instituții publice.

Acțiunea vizează, susțin sursele, suspiciuni de fapte de corupție și asimilate acestora comise în perioada 2016—2017.

Percheziții ale DNA la Consiliul Județean

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, marți, percheziții la Consiliul Județean Iași, fiind vizată activitatea celor de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene.

Purtătorul de cuvânt al CJ Iași, Vlad Ciobanu, a confirmat pentru AGERPRES că procurorii DNA au descins la sediul instituției și ridică documente.

Din primele informații, ar fi vizată activitatea celor de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene și respectiv contractele încheiate în cadrul acesteia în ultimul an.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: directia nationala anticoruptie