x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Documentul 'secret' prezentat de Băsescu a ajuns la Comisia SRI

Documentul 'secret' prezentat de Băsescu a ajuns la Comisia SRI

16 Mai 2018   •   20:45
Documentul 'secret' prezentat de Băsescu a ajuns la Comisia SRI

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a precizat că a primit la comisie, în cursul zilei de miercuri, documentul ''secret'' la care a făcut referire senatorul Traian Băsescu, preşedinte al PMP, menţionând că nu ştie dacă materialul este declasificat.

"Ne-a ajuns la comisie astăzi (miercuri - n.r.) un astfel de document cu adresa de înaintare din partea domnului senator Băsescu. Am văzut şi adresa, şi documentul. Am avut cumva pe ordinea de zi, am vrut să-l prezint colegilor şi am citit împreună acel document. Este un document secret. Nu ştiu dacă este declasificat, dar aşa cum ne-a venit este un document secret, un document intern. L-am parcurs şi o să decidem, o să discutăm despre acest lucru în prima şedinţă, probabil săptămâna viitoare. L-am parcurs, pentru că vrem să ne informăm măcar din spaţiul public ce a apărut în speţa la care face referire'', a declarat Claudiu Manda, la Parlament.

El a mai spus că încă nu a primit un răspuns din partea lui Traian Băsescu dacă va onora invitaţia de a veni la Comisia SRI pentru a fi audiat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a prezentat miercuri un document al Serviciului Român de Informaţii, strict secret, despre care spune că i-a parvenit în toamna anului trecut şi care vizează dosarul "Gala Bute", menţionând că a sesizat CSM, Inspecţia Judiciară, ministrul Justiţiei şi Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

"Eu vă voi prezenta un document al SRI, un document, ce-i drept, intern, care mi-a parvenit toamna trecută într-un mod greu de explicat, dar asta este realitatea. Probabil, ştiindu-se că sunt interesat de dosarul 'Gala Bute', cineva a ţinut să mi-l transmită. Acest document se referă la operaţiunea 'Bujorul'", a afirmat Băsescu, într-o conferinţă de presă, precizând că documentul i-a parvenit "în plic anonimizat, la partid" şi că bănuieşte că cel

×
Subiecte în articol: basescu document secret sri