x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi brazilieni, care aveau 2 kg de cocaină în stomac, prinși pe Otopeni

Doi brazilieni, care aveau 2 kg de cocaină în stomac, prinși pe Otopeni

14 Noi 2017   •   12:54
Doi brazilieni, care aveau 2 kg de cocaină în stomac, prinși pe Otopeni

Doi cetăţeni brazilieni au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră şi de vameşi, pe Aeroportul Otopeni, cu aproximativ două kilograme de cocaină ingerate în stomac. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Rodrigues Gomes Verice (41 de ani) şi Lourenco Da Silva Weslley (19 ani) au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. 

Pe 10 noiembrie, la ora 15,10, la PTF Aeroport Henri Coandă, cei doi s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind pe ruta Sao Paolo (Brazilia) - Zurich (Elveţia - tranzit) - Bucureşti, împreună cu o altă femeie. 

Cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, existând suspiciuni că transportă substanţe interzise, aceştia au fost supuşi unui control cu raze X, descoperindu-se că deţin în corp, în cavitatea stomacală, substanţe stupefiante. 

Procurorii au dispus examinarea fizică a brazilienilor, inclusiv investigaţii şi măsuri medicale pentru a se elimina substanţele sau obiectele străine despre care existau indicii că ar conţine droguri. 

În momentul în care a fost prezentă la DIICOT pentru exprimarea acordului în vederea examinării fizice, Rodrigues Gomes Verice a eliminat 15 caşete de culoare albă, iar ulterior, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a eliminat ultima parte din obiectele deţinute în corp, respectiv 114 caşete, cantitatea totală fiind de 1.537 grame de cocaină. 

De asemenea, în perioada 10 - 12 noiembrie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Lourenco Da Silva Weslley a eliminat la rândul său obiectele deţinute în corp, respectiv 43 caşete de culoare albă - 426,4 grame cocaină. 

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că inculpaţii doreau să ducă drogurile la Istanbul, transportul în Turcia urmând a se efectua cu autocarul. 

Cei doi brazilieni vor fi prezentaţi marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. 

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov. Au colaborat poliţişti de frontieră din cadrul IGPF - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni şi ai Biroului Vamal Otopeni-Călători. AGERPRES

×