x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal pe numele unui bărbat care a încercat să fugă dintr-un centru de carantină din Bușteni

Dosar penal pe numele unui bărbat care a încercat să fugă dintr-un centru de carantină din Bușteni

23 Mar 2020   •   16:16
Dosar penal pe numele unui bărbat care a încercat să fugă dintr-un centru de carantină din Bușteni

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia au deschis un dosar penal în cazul unui tânăr de 36 de ani, care a încercat să fugă dintr-un centru de carantină din Bușteni. De asemenea, un alt dosar penal a fost întocmit în cazul unei persoane care nu a respectat măsura de autoizolare.

La data de 23.03.2020 procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia au fost sesizați despre împrejurarea că la data de 21.03.2020, în jurul orei 21:30, jandarmii care executau misiunea de asigurare a pazei persoanelor aflate în carantină la un centru special amenajat în Bușteni, județul Prahova, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, au constatat că un bărbat în vârstă de 36 de ani din Ploiești, aflat în carantină de câteva zile în centrul respectiv, a escaladat fereastra de la parterul clădirii și a pătruns în curtea interioară a imobilului, încercând să părăsească în fugă perimetrul centrului. Persoana respectivă a fost interceptată de jandarmi și a fost condusă în spațiul ce-i fusese anterior repartizat, fiindu-i reamintite obligațiile pe care aceasta trebuie să le respecte pe timpul carantinei.”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

De asemenea, pe data de 18 martie, polițiștii din cadrul Poliției Sinaia s-au deplasat, în urma primirii unui apel telefonic, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 68 de ani care s-a întors recent din străinătate și care nu a stat în autoizolare. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

„ La data de 23.03.2020 procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia au fost sesizați despre împrejurarea că la data de 18.03.2020, în jurul orei 13:10, polițiștii din cadrul Poliției Sinaia, județul Prahova, s-au deplasat, în urma primirii unui apel telefonic, la domiciliul unei persoane care s-a întors recent din străinătate și care nu a respectat obligația de autoizolare la domiciliu impusă de Poliția de Frontieră. Din actele procedurale efectuate în cauză a reieșit că persoana respectivă, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a revenit în România la data de 17.03.2020, iar la efectuarea formalităților de intrare în țară a completat pe Aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni un formular tipizat prin care făcea cunoscut că nu acuză stare specifică gripei ori altor afecțiuni, fără a fi înștiințat de vreo autoritate că are obligația autoizolării la domiciliu. În acest context, la data de 18.03.2020, a părăsit domiciliul și s-a deplasat la un magazin pentru a se aproviziona cu alimente, soția sa rămânând acasă, împrejurare care a determinat un vecin să anunțe organele de poliție, gest motivat de dorința de a preveni răspândirea coronavirusului COVID-19. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352 alin. 1 cod penal.”, se mai arată în comunicat.

Comunicate de presă ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia - înregistrare dosare penale pentru zădărnicirea...

Publicată de Ministerul Public pe Luni, 23 martie 2020

 

 

×
Subiecte în articol: buşteni carantina dosar penal