x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal pentru poluarea masivă înregistrată miercuri în București

Dosar penal pentru poluarea masivă înregistrată miercuri în București

08 Apr 2020   •   13:56
Dosar penal pentru poluarea masivă înregistrată miercuri în București
Sursa foto: Foto: Antena 3

Polițiștii și procurorii din Ilfov au deschis dosar penal în cazul poluării masive de miercuri dimineață din București și din localitățile limitrofe.

"La data de 8 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin Sistemul de Urgență 112, cu privire la faptul că se simte un miros intens de fum în zona localităților Otopeni și Snagov. În temeiul sesizărilor, la fața locului s-au deplasat polițiștii din Ilfov și echipaje ISUBIF, pentru efectuarea de verificări, stabilindu-se faptul că poluarea provine de la un incendiu de vegetație izbucnit pe un câmp din apropierea localității Periș", a transmis poliția din Ilfov.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii ilfoveni s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, săvârșirii infracțiunii prevăzute de art 98 al.1 din OUG 195/ 2005 privind protecția mediului și săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 3 din Legea 101/2011 pentru prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului, urmărirea penală fiind supravegheată de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, a adăugat sursa citată.

Miercuri dimineață, mai mulți cetățeni din Capitală au reclamat faptul că afară este un aer irespirabil. De asemenea, aplicațiile pentru monitorizarea aerului au înregistrat poluare la un „nivel foarte ridicat”.

×
Subiecte în articol: poluare bucuresti