x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar privind acte de violenţă asupra a 169 de jandarmi la protestul din 10 august

Dosar privind acte de violenţă asupra a 169 de jandarmi la protestul din 10 august

17 Sep 2018   •   16:20
Dosar privind acte de violenţă asupra a 169 de jandarmi la protestul din 10 august
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au în lucru un dosar penal deschis ca urmare a protestului din 10 august, în care se efectuează cercetări cu privire la exercitarea de acte de violenţă fizică şi morală împotriva a 169 de jandarmi. 

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală, cu denumirea generică 'Protestul Diasporei', formată în urma reunirii a 78 de acte de sesizare. Cercetările privesc exercitarea de acte de violenţă fizică şi morală împotriva a 169 de persoane vătămate, care au avut calitatea de organe de jandarmerie şi au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei în data 10/11 august 2018", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

Parchetul precizează că a dispus delegarea efectuării de activităţi către organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Grupuri infracţionale violente, Serviciul Criminalistic şi Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1. 

Separat, la Parchetul Militar se efectuează cercetări într-un alt dosar, în care au fost depuse 770 de plângeri de către persoanele care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august. AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest 10 august diaspora