x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul Flora în care este judecat Traian Băsescu, mutat ÎCCJ

Dosarul Flora în care este judecat Traian Băsescu, mutat ÎCCJ

30 Mar 2017   •   14:39
Dosarul Flora în care este judecat Traian Băsescu, mutat ÎCCJ
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu s-a prezentat joi la Tribunalul Bucureşti, unde a fost citat într-un proces în care Parchetul de pe lângă TB cere confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul "Flora" pentru abuz în serviciu. 

Fostul preşedinte a fost reprezentat în instanţă de avocaţi, care au solicitat ca procesul să fie mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe motiv că Traian Băsescu este parlamentar. 

Acest dosar a fost redeschis de procurori după ce omul de afaceri Cătălin Năstase a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în zona Dămăroaia. 

Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora şi ar fi ajuns la fostul deputat Dumitru Puzdrea. Cătălin Năstase susţine că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu când a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro. AGERPRES

×