x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul Ionel Arsene: Denunțul lui Gheorghe Ștefan implică și un jurnalist

Dosarul Ionel Arsene: Denunțul lui Gheorghe Ștefan implică și un jurnalist

23 Ian 2018   •   18:42
Dosarul Ionel Arsene: Denunțul lui Gheorghe Ștefan implică și un jurnalist

Ionel Arsene i-a transmis lui Gheorghe Ştefan, în ianuarie 2017, "să stea liniştit" pentru că PSD urmează să dea o ordonanţă privind graţierea unor pedepse, în urma căreia va ieşi din închisoare, potrivit motivării deciziei Tribunalului Bacău de respingere a arestării preventive a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. 

Informaţia reiese din declaraţia de martor dată în dosar de fiul lui Gheorghe Ştefan, Gabriel Ştefan, care a relatat o întâlnire pe care a avut-o cu Ionel Arsene, la cererea tatălui său. 

"După condamnarea definitivă a tatălui său (3.10.2016), la cererea acestuia, l-a contactat din nou pe A.I. şi i-a transmis un bileţel scris de Ş.G. Întâlnirea dintre martor şi A.I. a avut loc în biroul acestuia din urmă din Consiliul Judeţean Neamţ, la sfârşitul lunii ianuarie 2017. După ce a citit biletul, A.I. i-a zis că e ok şi tatăl său să stea liniştit, întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în următoarele zile", se arată în motivare. 

Conform aceleiaşi surse, dosarul în care este cercetat Arsene a fost deschis în mai 2017, în urma unui denunţ formulat de fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. 

"Din actul de sesizare rezultă că în vara anului 2013, în restaurantul (...) din Bucureşti, Ş.G. (în acea perioadă primarul municipiului Piatra Neamţ şi preşedinte PDL Neamţ) i-a dat lui A.I. (în acea perioadă preşedinte PSD Neamţ şi deputat din partea aceleiaşi formaţiuni politice) suma de 100.000 euro pentru ca acesta din urmă să-şi exercite indirect influenţa asupra lui H.G. (Horia Georgescu - n.r.), preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, cu scopul de a-l declara incompatibil pe T.C. (în acea perioadă preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi preşedintele UNPR Neamţ)", se precizează în motivare. 

În document se mai menţionează că în acelaşi denunţ Gheorghe Ştefan a susţinut că i-a dat suma de 15.000 euro lui Ionel Arsene în timp ce se aflau la un hotel din Bucureşti, banii urmând a fi remişi redactorului şef de la acea vreme al ziarului România Liberă, în scopul publicării unor articole denigratoare despre preşedintele CJ Neamţ (funcţia era ocupată de Culiţă Tărâţă - n.r.). 

Fostul deputat PSD Ionel Arsene, în prezent preşedinte al CJ Neamţ, a fost reţinut de procurorii DNA pe 18 ianuarie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. El a fost prezentat pe 19 ianuarie la Tribunalul Bacău cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a decis instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală. 

Procurorii susţin că banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. 

Din referatul prin care procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă reiese că Ionel Arsene a intervenit în 2013 pe lângă o persoană din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), pentru ca preşedintele de la acea vreme al CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, să fie declarat incompatibil. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ionel arsene dan turturica redactor sef