x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul rețetelor false. Ioana Vonica, soția fondatorului Polisano, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare

Dosarul rețetelor false. Ioana Vonica, soția fondatorului Polisano, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare

24 Iul 2020   •   12:32
Dosarul rețetelor false. Ioana Vonica, soția fondatorului Polisano, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare

Ioana Vonica, soția omului de afaceri Ilie Vonica, care s-a sinucis în anul 2014, a fost condamnată de Tribunalul București la cinci ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul rețetelor false. 

Decizia nu este definitivă.


Ilie Vonica, fondatorul Polisano, s-a aruncat, în anul 2014, de pe terasa casei sale din Sibiu. Înainte să se sinucidă, omul de afaceri a scris o scrisoare de cinci pagini, în care a menționat scandalul rețetelor false în era implicată soția sa. 

Ioana Vonica a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată (1.100 de acte materiale şi un prejudiciu de 8.322.776 lei în dauna CASMB), patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată (74 de acte materiale şi un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de 1.727.372 de lei) şi patru ani de închisoare pentru spălarea banilor în formă continuată (29 de acte materiale şi o sumă spălată de 8.322.776 lei), fapte săvârşite în perioada octombrie 2008 - decembrie 2010, conform deciziei Tribunalului București, notează Agerpres.

Tribunalul a decis că pedepsele sunt concurente, urmând ca Ioana Vonica să execute condamnarea cea mai grea, respectiv cea de cinci ani de închisoare.

Alte condamnări în același dosar

În acelaşi dosar, trei medici de la Spitalul Fundeni - Otilia Fănica Georgescu, Aristica Poenaru Smântână şi Emilia Niculescu-Mizil - au primit câte patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la înşelăciune.

Alte condamnări: Decebal Valentin Oprea - cinci ani de închisoare, Bogdan Mihai Năstăsie - patru ani şi Iuliana Ilincea - cinci ani.

De asemenea, Anca Mariana Hotinceanu şi Alina Ioana Mănescu, diriginţi de farmacie, au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare.

 

×