x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cristian Burci, pus sub control judiciar în dosarul Romvag

Cristian Burci, pus sub control judiciar în dosarul Romvag

28 Apr 2016   •   20:32
Cristian Burci, pus sub control judiciar în dosarul Romvag

Omul de afaceri Cristian Burci şi ceilalţi patru inculpaţi, reţinuţi de DIICOT - Biroul Teritorial Olt în dosarul referitor la devalizarea Romvag Caracal, au fost puşi sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului Olt care au respins joi seara solicitarea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive faţă de cele cinci persoane reţinute în cauză.

Potrivit avocatului Denisei Turcu, Mihai Mareş, cele cinci persoane reţinute vor părăsi arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt la expirarea ordonanţelor de reţinere.

"S-a respins propunerea DIICOT de luare a măsurii arestului preventiv, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de toţi cei cinci inculpaţi care au fost astăzi prezenţi la Tribunalul Olt, practic argumentele apărării (...) au prevalat în acest caz şi considerăm că este o decizie justă. (...) Punerea în libertate va avea loc la ora la care vor expira reţinerile care s-au dispus în noaptea trecută, pentru fiecare în parte, în funcţie de ora la care a fost luată", a declarat Mihai Mareş.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt au solicitat joi luarea măsurii arestării preventive pentru omul de afaceri Cristian Burci, Denisa Turcu, Clara Clementina Gheocov, Ion Dinoiu şi Vilson Stancu, toţi fiind reţinuţi începând de noaptea trecută. Ei sunt acuzaţi de infracţiuni economice în legătură cu societatea Romvag Caracal.

Cristian Burci a fost reţinut noaptea trecută pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.

Denisa Turcu este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la evaziune fiscală.

Clara Clementina Gheocov a fost reţinută pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Fostul director Romvag Caracal, Ion Dinoiu, este reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Vilson Stancu a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, complicitate la delapidare, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Ei sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat şi începând din 2006, prin delapidare şi abuz în serviciu au creat un prejudiciu de pe şapte milioane euro şi 3,8 milioane lei societăţii Romvag Caracal, iar prin ascunderea sursei impozabile şi evidenţierea în documente contabile a unor cheltuieli care au avut la bază operaţiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 25,6 milioane lei.

Sume importante de bani, care trebuiau direcţionate către Romvag, beneficiarul real, ar fi fost dirijate în mod fraudulos către persoane fizice şi societăţi comerciale controlate de membrii grupului infracţional, arată un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt transmis, miercuri, AGERPRES.

"Prejudiciul creat prin activitatea infracţională desfăşurată de membrii grupului infracţional este de aproximativ 25.000.000 de euro şi 30.000.000 de lei", se precizează în comunicat.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziţii, dintre care una la redacţia cotidianului Adevărul.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, transmis miercuri AGERPRES, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări faţă de un număr de zece suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.AGERPRES

×
Subiecte în articol: romvag Cristian Burci vagoane diicot