x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Efectul coronavirus: CSM anunță că suspendă activitatea cu publicul

Efectul coronavirus: CSM anunță că suspendă activitatea cu publicul

10 Mar 2020   •   19:03
Efectul coronavirus: CSM anunță că suspendă activitatea cu publicul

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat, marți, că suspendă activitatea cu publicul, ca măsură de prevenire a răspândirii la nivel național a infecției cu noul coronavirus.

CSM a trimis un comunicat, marți, în care anunță măsurile luate atât de Secția de Judecători, cât și de Secția de Procurori, pentru prevenirea răspândirii la nivel național a infecției cu noul coronavirus.

Secţia pentru judecători a adoptat o hotărâre prin care au fost stabilite, cu caracter de recomandare, măsuri de organizare a activității instanțelor.

Astfel, se evită aglomerarea și deplasarea persoanelor implicate în activități judiciare. Acest lucru se va face prin fixarea unei ore pentru fiecare cauză în parte și în acest demers se va ține cont și de o perioadă de timp necesară igienizării sălii.

Până la 31 martie, se vor judeca doar cauze pentru care nu se poate amâna termenul, iar în celelalte cauze se va respecta termenul rezonabil de soluționare și se va fixa termen de judecată începând cu luna aprilie.

De asemenea, Secţia pentru procurori din cadrul CSM a emis o circulară către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi parchetele de pe lângă curţile de apel, cuprinzând recomandări aplicabile la nivelul unităților de parchet.

Potrivit documentului, se suspendă activitatea cu publicul, iar sesizările, cererile sau memorile vor trimise prin mijloace alternative. Se va suspenda, de asemenea, programul de audiențe al șefilor de parchet, iar programul de activitate al procurorilor din compartimentul judiciar se va adapta programului instanțelor.

De asemenea, se va solicita Administrației Naționale a Penitenciarelor și Centrelor de reținere și arestare preventivă să prezinte la parchete persoanele aflate sub măsură preventivă doar după triajul epidemiologic.

O altă recomandare este evitarea deplasărilor procurorilor la activități de formare profesională, la deplasări interne și externe.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: CSM coronavirus