x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Elena Udrea vrea achitarea în dosarul „Gala Bute”, după decizia CCR privind abuzul în serviciu

Elena Udrea vrea achitarea în dosarul „Gala Bute”, după decizia CCR privind abuzul în serviciu

16 Iun 2016   •   12:10
Elena Udrea vrea achitarea în dosarul „Gala Bute”, după decizia CCR privind abuzul în serviciu

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că abuzul în serviciu este parțial neconstituțional, decizie pe care Elena Udrea o consideră „absolut corectă”.

Din acest motiv, fostul ministru al Dezvoltării și Tursimului a anunțat că va cere achitarea în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu.

"În cazul meu nu e indicat niciun text legal pe care eu să îl fi încălcat în calitate de ministru. Eu am fost arestată în acest dosar pentru abuz în serviciu. Am să cer instanţei sa constate că nu există indicat de DNA niciun text de lege încălcat şi o să cer achitarea", a declarat Elena Udrea la România TV.

Magistraţii au decis cu unanimitate de voturi că admit excepţia de neconstituţionalitate şi ”constată că dispoziţiile art 246 alin. 1 din Codul penal din 1969 şi ale art. 297 alin. 1 din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma ‘îndeplineşte în mod defectuos’ din cuprinsul acestora se înţelege ‘îndeplineşte prin încălcarea legii’ ”, se arată într-un comunicat al CCR.

Magistraţii au respins şi excepţia de neconstituţionalitate ca neîntemeiată şi au constat că articolul 13 din legea nr. 79/2000 sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

×