x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Evadare în stil Idiocracy, din arestul Poliției Capitalei

Evadare în stil Idiocracy, din arestul Poliției Capitalei

de Diana Scarlat    |    26 Mai 2016   •   09:29
Evadare în stil Idiocracy, din arestul Poliției Capitalei
Sursa foto: pxhidalgo/Getty Images/iStockphoto

Un hoţ a reuşit să evadeze marţi seară din arestul Poliţiei Capitalei. Evadarea a fost ca-n filme, dar nu acele filme despre deţinuţi celebri care au găsit metode foarte complicate pentru a scăpa din cele mai securizate închisori, ci ca-n Idiocraţia – o comedie neagră despre viitorul sumbru al omenirii ajunse la un IQ foarte scăzut. Hoţul din arestul Capitalei a fost condus chiar de gardieni la ieşire şi i s-a urat „drum bun”, după ce a reuşit să fure identitatea altui cetăţean reţinut pentru 24 de ore.

Bărbatul care a evadat a fost prins de poliţişti ieri după-amiază, în zona Chirigiu, din Capitală. El fusese reţinut într-un dosar de furt. "Bărbatul a evadat în momentul în care a fost declanşată procedura de punere în libertate a celui reţinut şi i-a indus în eroare pe agenţi declarându-şi în mod fals identitatea", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei. Evadatul, cu vârsta de 25 de ani, s-a îmbrăcat cu hainele unui coleg de arest care urma să fie pus în libertate după o reţinere de 24 de ore, profitând şi de asemănarea fizică dintre ei. Pentru acest incident sunt deja cercetaţi mai mulţi angajaţi de la Arestul Central al Capitalei, pentru neglijenţă în serviciu.

Două evadări pe an

Arestul Poliţiei Capitalei, secţiile de Poliţie sau penitenciarele se confruntă cu evadări, în medie, de două ori pe an, în ultimii 26 de ani, însă fugarii sunt prinşi în cel mult 24 de ore de fiecare dată. Uneori au fost gardieni implicaţi şi sancţionaţi, dar, de această dată, surse din Poliţie susţin că nu sunt gardieni sau poliţişti implicaţi. Cei care vor fi pedepsiţi ar putea fi doar evadatul şi cel a cărui identitate a fost împrumutată, dacă se va constata complicitatea acestuia. Iubita celui evadat a declarat Poliţiei că bărbatul a vizitat-o imediat după ce a fugit din arestul Poliţiei. Era pus pe scandal şi i-ar fi spus că a fost eliberat, apoi ar fi plecat. Poliţiştii au constatat eroarea pe care au făcut-o la scurt timp după ce l-au lăsat pe bărbat să plece şi l-au dat imediat în urmărire generală, fiind prins a doua zi.

Bărbatul de 25 de ani nu a dat nimic de bănuit poliţiştilor care l-au eliberat, deoarece seamănă izbitor cu cel căruia i-a luat identitatea. Astfel se explică de ce i-au fost date actele celuilalt şi a fost lăsat să plece.

×