x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Exces de putere. Alina Bica, dezvăluiri explozive despre aranjamentele lui Coldea în justiţie

Exces de putere. Alina Bica, dezvăluiri explozive despre aranjamentele lui Coldea în justiţie

de Antena 3    |    13 Ian 2017   •   22:05
Exces de putere. Alina Bica, dezvăluiri explozive despre aranjamentele lui Coldea în justiţie

DNA a încasat săptămâna această o nouă lovitură. Judecătorul din dosarul în care Alina Bica este acuzată alături de afaceristul Horia Simu Şchiopu a decis schimbarea încadrărilor pentru inculpaţi şi rejudecarea cauzei.

Decizia a fost luată după ce la data de 19 decembrie aceeași instanța a anunțat că ancheta judecătorească s-a finalizat și se va pronunța în dosar în data de 5 ianuarie 2017. După o amânare a pronunțării, instanța a decis joi repunerea pe rol a dosarului.

 
 

 

Judecătorii vor să pună în discuție schimbări de încadrări juridice. Astfel, la Horia Simu incadrarea de dare de mită se schimbă în cumpărare de influență; la Serban Pop, fostul șef al Fiscului, încadrarea de complicitate la dare de mită se schimbă în trafic de indluență.

În privința Alinei Bica, infracțiunea de luare de mită este înlocuită cu infracțiunea de favorizare a infractorului. Următorul termen a fost fixat pentru data de 18 ianuarie 2017.

Fosta şefă DIICOT Alina Bica a dezvăluit la ''Exces de putere'' că a mai fost în conflict deschis cu Laura Codruţa Kovesi şi în 2007, când şefa DNA ocupa funcţia de procuror-general.

VIDEO, pe Antena3.ro

×