x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fifor: Efectivele Poliţiei Române sunt deficitare în acest moment

Fifor: Efectivele Poliţiei Române sunt deficitare în acest moment

31 Iul 2019   •   13:43
Fifor: Efectivele Poliţiei Române sunt deficitare în acest moment

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat miercuri că efectivele Poliţiei Române sunt deficitare în prezent, precizând că la fiecare inspectorat se va face o analiză.

"Nu este un secret pentru nimeni că efectivele Poliţiei Române sunt deficitare la acest moment. Atât cât am putut dimineaţă am solicitat date cu încadrarea în poliţie, în cursul zilei de astăzi o să am întâlnire şi cu sindicatul poliţiştilor, doresc să aşez la masă toate părţile astfel încât toate deciziile pe care le luăm să fie foarte bine fundamentate. (...) Pe de o parte, ştim că trebuie făcute urgent, lucruri care trebuiau să fie făcute ieri, nu astăzi. Am toată consideraţia pentru oamenii care îşi fac datoria în acest minister. (...) Pregătim acest pachet urgent de măsuri, am două videoconferinţe şi o videoconferinţă cu prefecţii, pentru că şi prefecţii trebuie să se implice. Poate dacă la Olt coordonatorul serviciilor deconcentrate, care este prefectul, îşi făcea mai bine datoria poate şi asta era o verigă care să nu lase să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Caracal, dar măsurile vor fi comunicate punctual", a spus Fifor, la minister.

Potrivit acestuia, la fiecare inspectorat de poliţie se va face o analiză extrem de amănunţită în ceea ce priveşte modul cum funcţionează şi dacă sunt vulnerabilităţi.

"La fiecare inspectorat vom avea o analiză extrem de amănunţită faţă de modul cum funcţionează aceste inspectorate şi dacă sunt vulnerabilităţi să le putem rezolva de îndată. Concluzia este aceeaşi: nu rămâne în sistem nimeni care nu înţelege să-şi facă datoria ca la carte pentru că aici nu există cale de mijloc, există o singură soluţie - aplicarea legii. Vă reamintesc că există un grup de lucru coordonat de Raed Arafat care va veni cu măsuri de modificare a legislaţiei, inclusiv cu măsuri ce ţin de mai buna dispecerizare a 112. Toate aceste lucruri o să fie prezentate într-un raport, într-o conferinţă de presă. Există şi posibilitatea de înfiinţare de structuri noi, există posibilitatea dării de atribuţii suplimentare structurilor pe care le avem în momentul de faţă. Orice modificare sistemică pe care o vom face, o vom comunica", a adăugat Fifor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihai fifor