x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fiica fostului fotbalist Iosif Rotariu, condamnată pentru purtare abuzivă asupra unui copil

Fiica fostului fotbalist Iosif Rotariu, condamnată pentru purtare abuzivă asupra unui copil

26 Apr 2019   •   11:23
Fiica fostului fotbalist Iosif Rotariu, condamnată pentru purtare abuzivă asupra unui copil
Sursa foto: Wavebreakmedia/Getty Images/iStockphoto

Magistraţii Judecătoriei Timişoara au pronunţat o condamnare de 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru Romina Rotariu, fiica fostului fotbalist Iosif Rotariu, pentru purtare abuzivă în formă continuată, după ce anul trecut aceasta a agresat un copil de doi ani de la creşa în care lucra, provocându-i o fractură la picior.

"Condamnă pe inculpata Rotariu Romina Anda la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată Iancu Dean). Condamnă pe aceeaşi inculpată Rotariu Romina Anda la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată Borbely Josef Matei). Condamnă pe aceeaşi inculpată Rotariu Romina Anda la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă continuată (faţă de partea civilă Petcu Valentin Ştefan). Condamnă pe aceeaşi inculpată Rotariu Romina Anda la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată Petcu Valentin Ştefan). (...). Inculpata va executa pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1 an şi 4 luni închisoare (reprezentând 1/3 din suma celorlalte pedepse), în final inculpatul având de executat pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie", arată hotărârea Judecătoriei Timişoara, publicată vineri, site-ul instanţei.

Decizia nu este definitivă.

Pe partea civilă, inculpata trebuie să achite daune morale de 480 de mii lei familiei băiatului abuzat.

Complementar, judecătorii i-au interzis Rominei Rotariu să mai exercite profesia de educator/îngrijitor de copii pe o perioadă de cinci ani.

În iunie 2018 a început cercetarea sub control judiciar a fiicei fostului fotbalist Iosif Rotariu, după ce poliţiştii au întocmit pe numele ei dosar penal pentru purtare abuzivă, lovire sau alte agresiuni, în urma sesizării făcute de mama unui copil care ar fi fost lovit în timp ce era la creşa pe care o deţine familia Rotariu.

Atunci, Romina Rotariu a fost reţinută pentru 24 de ore, iar magistraţii timişoreni au pus femeia sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe.

Iosif Rotariu declara pentru AGERPRES că fiica lui suferă de diabet şi că starea de sănătate i-a generat o stare de agitaţie.

"Fiica mea are diabet, este insulino-dependentă de mulţi ani şi intrase într-o stare de hipoglicemie. A luat câteva pliculeţe de zahăr şi i-a crescut glicemia la peste 300, având şi o stare de agitaţie. Copilul se juca în pătuţul lui cu perna, ea i-a luat perna, cel mic a plâns, ea l-a prins de mână sau l-a împins, iar cel micuţ are acum fractură de femur. Se va face bine. Ne pare extrem de rău. Acum şi fiica mea este pe perfuzii de la acel incident, pentru că glicemia i-a crescut foarte mult pe fondul stresului", explica atunci Iosif Rotariu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Romina Rotariu condamnata