x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Update - Florian Coldea: SRI a fost implicat în operațiunea de localizare și aducere în țară a lui Nicolae Popa

Update - Florian Coldea: SRI a fost implicat în operațiunea de localizare și aducere în țară a lui Nicolae Popa

16 Mai 2019   •   10:21
Update - Florian Coldea: SRI a fost implicat în operațiunea de localizare și aducere în țară a lui Nicolae Popa
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea a fost audiat la Secția de anchetare a magistraților, în dosarul Laurei Codruța Kovesi privind extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Întrebat de jurnaliști, în ceea ce îi privește pe cei doi ofițeri de la SRI care au fost în aeronava, care l-a adus în țară pe Nicolae Popa, acesta a precizat că aceștia s-au aflat acolo, deoarece au cooperat și au oferit sprijin.

„SRI a fost implicat în această operațiune de identificare și localizare și aducere în țară a domnului Nicolae Popa. Reflectă o bună coooperare între Serviciile de Informații și instituțiile de aplicare a legii, cooperare pe care am văzut că deranjează pe multe persoane”, a precizat Florian Coldea.

”Personal în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, personal, în nici o împrejurare nu am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie vreo infracțiune și nici la nivelul instituției nu am obținut nici o informație cu privire la posibile infracțiuni”, a declarat acesta.

„Cât interes pentru un profesor”, a declarat Florian Coldea către jurnaliști, la intrarea în secție.

Florian Coldea, fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informații va fi audiat joi de procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor.

Forian Coldea urmează să fie audiat de procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa,dosar în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

Florian Coldea s-a prezentat, acum două săptămâni la sediul structurii pentru a-și ridica citația aferentă. 

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta susţine că fosta şefă a DNA i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

ANTENA3

×
Subiecte în articol: florian coldea