x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fosta conducere a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", trimisă în judecată pentru șantaj

Fosta conducere a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", trimisă în judecată pentru șantaj

18 Sep 2019   •   15:24
Fosta conducere a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", trimisă în judecată pentru șantaj

Fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Adrian Iacob, şi fostul prorector al unităţii de învăţământ, Petrică Mihail Marcoci, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru instigare la şantaj, arată un comunicat DNA. Adrian Iacob era chestor de poliție la data săvârșirii faptei, iar Petrică Marcoci era comisar șef de poliție. 

În această primăvară, cei doi l-au obligat pe ofițerul debutant, Gheorghe Adrian Bărbulescu, să-i transmită unui jurnalist de investigație mesaje de amenințare pentru a-l constrânge să înceteze cercetările despre suspiciunile de plagiat din cadrul Academiei. Iacob și Marcoci au profitat de faptul că aveau funcții și l-au determinat pe acesta să cumpere mai multe telefoane second hand și cartele pentru a transmite mesaje ziaristului. Aceleași solicitări le-au adresat și unui alt ofițer debutant din cadrul instituției, însă acesta din urmă nu le-a dat curs. 

După ce Bărbulescu a transmis amenințările, cei doi șefi au vorbit de mai multe ori cu acesta la telefon, folosind aplicații criptate ori intermediari, prin care i-au cerut să le șteargă și ce să declare investigatorilor. L-au asigurat că va primi o pedeapsă ușoară și că va fi menținut în cadrul Academiei în cazul în care va fi condamnat. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti. Faţă de Gheorghe Adrian Bărbulescu procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei în vederea încheierii unui acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei.

×
Subiecte în articol: academia de politie santaj DNA