x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, achitat în al doilea dosar de corupție

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, achitat în al doilea dosar de corupție

07 Apr 2020   •   13:07
Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, achitat în al doilea dosar de corupție
Sursa foto: pixabay.com

Tribunalul Arad l-a achitat, marți, pe fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, în al doilea dosar de corupție în care era acuzat de trafic de influență și trafic de influență în formă continuată. Decizia nu este definitivă.

În același dosar au fost achitați și Ioan Faur, pentru cumpărare de influență în formă continuată, și pe Adrian Ionescu Marius, pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

Sentința este cu drept de apel în 10 zile. Cheltuielile de judecată rămân în sarcina statului.

Fostul preşedinte al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, fusese acuzat de DNA că, în perioada mai-iunie 2015, s-a folosit de un intermediar pentru a pretinde şi primi de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei. În schimb, ar fi promis că îşi va folosi influenţa asupra funcţionarilor din subordine pentru "derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de Consiliul Judeţean Arad cu societăţile reprezentate de inculpaţii Faur Ioan Teodor şi Adrian Ionescu Marius (recepţia şi plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Arad a sumelor necesare plăţii lucrărilor contractate/executate precum şi facilitarea atribuirii altor contracte de achiziţii publice)", conform DNA.

Nicolae Ioţcu a mai fost judecat într-un dosar de corupţie, tot pentru trafic de influenţă, fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare, după ce a cerut suma de 40.000 de euro de la o frimă pentru a-I asigura câștigarea unor licitații privind furnizarea de echipamente medicale pentru Spitaul Clinic Județean de Urgență Arad. Nicolae Ioțcu a executat jumătate din pedeapsă și a fost pus în libertate în vara nului 2019. 

×
Subiecte în articol: nicolar iotcu consiliul judetean arad