x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Franța refuză cererea de azil politic făcută de Radu Mazăre

Franța refuză cererea de azil politic făcută de Radu Mazăre

20 Mai 2019   •   13:11
Franța refuză cererea de azil politic făcută de Radu Mazăre

UPDATE. A apărut informația că Radu Mazăre refuză să se urce în avion. Fiind o persoană arestată, această procedură trebuie negociată de ofițerii de supraveghere, de comandatul aeronavei și de autoritățile franceze. În situația unui refuz total de a se îmbarca, există mijloace cu ajutorul cărora polițiștii pot îndeplini această misiune. 

Stire initiala Radu Mazăre a ajuns în escală la Paris. Din celula de detenție din aeroport, acesta a cerut azil politic. Autoritățile franceze au refuzat cererea de azil politic a lui Radu Mazăre. 

În momentul în care cei doi ofițeri care l-au preluat pe Radu Mazăre au aflat că acesta intenționează să solicite azil politic în Franța, cei doi ofițeri au comunicat autorităților franceze. În momentul în care au aterizat la Paris, autoritățile franceze au așteptat această escortă, au luat notă de cererea lui Mazăre, au studiat documentele, au văzut despre ce este vorba și au spus:

„Mazăre are o condamnare definitivă în România. El nu se află pe teritoriul francez, el se află în zona de tranzit, acolo unde știm bine că sunt niște legi speciale. A treia precizare a fost că nu va părăsi zona de tranzit, l-au îndrumat urgent către acea zonă de detenție a aeroportului din Paris. Autoritățile franceze i-au comunicat lui Radu Mazăre că poate exercita acest drept al unei cereri de azil din închisoare de la București, unde va fi adus în această seară. Și că autoritățile franceze vor studia această cerere”, a precizat Radu Tudor la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: radu mazare