x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Frații Becalii, iar la pușcărie, pentru „Șpagă la Tribunal”

Frații Becalii, iar la pușcărie, pentru „Șpagă la Tribunal”

21 Feb 2018   •   08:50
Frații Becalii, iar la pușcărie,  pentru „Șpagă la Tribunal”
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunțat ieri după-amiază deciziile definitive în dosarul în care Ioan Becali și fratele său Victor Becali au fost acuzați că au mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni închisoare, iar Victor Becali a primit 5 ani şi 8 luni închisoare cu executare. Astfel, Înalta Curte a respins apelurile celor doi, fiind menţinute pedepsele date în noiembrie 2016 de Curtea de Apel Bucureşti. În acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost achitat, după ce inițial Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase la 7 ani şi 10 luni de închisoare. Borcea este închis la Penitenciarul Jilava, unde execută o condamnare de 6 ani şi 4 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal. Fosta judecătoare Geanina Terceanu a fost condamnată la 7 ani, de la aceasta fiind confiscată şi suma de 185.000 euro, banii reprezentând mita primită. În plus, avocatul George-Antonie Iorgovan şi Daniel-Costel Petre au fost achitaţi. Decizia instanţei este definitivă.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi conducători din fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”). Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, suma totală de 195.000 de euro – din care 185.000 de la frații Becali și restul de la Cristian Borcea.

În martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe cei implicaţi în dosarul transferurilor, desfiinţând astfel soluţia de achitare dată de judecătoarea Terceanu.

Frații Becali au făcut închisoare în Dosarul Transferurilor, iar acum se întorc la închisoare pentru că în timpul judecării acestui dosar au încercat să scape de condamnare mituind-o pe judecătoarea Terceanu.

 

×