x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

de Monica Cosac    |    03 Dec 2019   •   08:23
Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă
Sursa foto: DIANA OROS

După mai bine de un an şi jumătate, în care dosarul morţii lui Bogdan Gigină a fost plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, judecătorii Tribunalului Bucureşti a dispus, ieri, începerea judecăţii pe fond. În acest dosar, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă în legătură cu accidentul rutier care a dus la decesul poliţistului.

 

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis începerea judecăţii faţă de societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

În luna mai 2018, dosarul morţii lui Bogdan Gigină a fost trimis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), însă s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură: la Judecătoria Sectorului 1 şi, apoi, la Tribunalul Bucureşti.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, susţinea DNA. Conform DNA, accidentul care a determinat decesul poliţistului s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea a dispoziţiilor legale.

×
Subiecte în articol: gabriel oprea bogdan gigina