x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gregorian Bivolaru, audiat la Poliţia Capitalei

Gregorian Bivolaru, audiat la Poliţia Capitalei

24 Aug 2016   •   12:21
Gregorian Bivolaru, audiat la Poliţia Capitalei

Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, este audiat miercuri la Poliţia Capitalei, pentru trecere frauduloasă a frontierei, conform unor surse judiciare.


Bivolaru se află încarcerat în România după ce, pe 13 iulie, magistraţii francezi au decis definitiv că liderul spiritual al MISA poate fi extrădat.

El a fost prins pe 26 februarie în Franţa, pentru prinderea lui Poliţia Română colaborând cu autorităţile franceze.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă Instanţa supremă a casat sentinţa şi a dispus rejudecarea dosarului.

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen.

Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic.

Sursa: AGERPRES

×