x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Guru Bivolaru, adus să tacă !

Guru Bivolaru, adus să tacă !

de Dan Constantin    |    03 Mar 2016   •   09:24
Guru Bivolaru, adus să tacă !

Gregorian Bivolaru, ultimul prins din galeria urmăriților celebri, va adăuga și el încă o pagină de tăcere în marile anchete? Întrebarea este firească după șirul de ,,recuperați” care nu au lămurit mai nimic din neclaritățile lăsate în țară. Hayssam, Naohr, Popa, Necolaiciuc, Dinulescu - devalizatorul Bankcoop - au fost aduși mai mult pe post de sperietori pentru protectorii lor. Au dezvăluit ei legăturile avute la nivel înalt? De la distanță puteau ciripi, din pușcărie tăcerea lor a fost deplină.

Gregorian Bivolaru a fost ani de zile în fruntea unei organizații care și-a întins aspirațiile nu doar spre integrarea în absolut, ci a avut legături foarte lumești și concrete în instituții ale statului. MISA avea în perioada de glorie a lui Guru capacitatea să stocheze informații din zona politică, mediul de afaceri, justiție, educație. Puterea lui Bivolaru rezida nu atât din Tantra, cât din regulile stricte impuse în organizație asupra membrilor care puteau lua sau influența decizii în varii domenii.

O listă la vedere a celor subjugați și exploatați nu doar sexual de Bivolaru nu există. Posibil ca serviciile de informații să cunoască amploarea dezvoltării caracatiței. Lejeritatea normelor de comportament și vraiștea din aparatul instituțiilor statului au permis adepților lui Bivolaru să pătrundă în sferele Puterii. Procurori, judecători, funcționari din Palatul Victoria intrau sub cupola Mișcării cu secretele lor mari și mici.

Dacă Bivolaru va ajunge în țară, va mai fi cineva interesat să afle cine l-a scos din România în 2004 și apoi i-a facilitat azilul politic în Suedia?

Sexul cu minori este o infracțiune gravă în Suedia, țară care cere extrădarea lui Assange pentru o faptă similară cu a lui Bivolaru. Echipa Macovei este îngrijorată de repatrierea lui Guru în cătușe sau poate să fie liniștită cu Prună la butoanele penitenciarelor? 

×