x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Horea Uioreanu, fostul preşedinte al CJ Cluj, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Horea Uioreanu, fostul preşedinte al CJ Cluj, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

05 Mai 2016   •   22:15
Horea Uioreanu, fostul preşedinte al CJ Cluj, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat joi, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Prin decizia Curţii de Apel Cluj, Uioreanu este obligat să presteze, timp de 70 de zile, muncă neremunerată în folosul comunităţii.

De asemenea, instanţa îl obligă pe inculpatul Horea Uioreanu să plătească 25.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Hotărârea Curţii de Apel Cluj poate fi atacată în termen de 10 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată în octombrie 2014, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată.

Alături de acesta, procurorii DNA a dispus, în 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Anca Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI Cluj, Mihnea Iuoraş, fost subprefect al judeţului Cluj, Silvia Bălaj, mama subofiţerului SRI.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată şi într-un alt dosar, de corupţie, care este în curs de judecare. În respectivul dosar, el este acuzat că a primit mită de la oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean.

Sursa: AGERPRES

×