x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie IGPR, acţiune pentru siguranţa rutieră: Aproape 2.400 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 73 de permise reţinute

IGPR, acţiune pentru siguranţa rutieră: Aproape 2.400 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 73 de permise reţinute

13 Iul 2016   •   18:05
IGPR, acţiune pentru siguranţa rutieră: Aproape 2.400 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 73 de permise reţinute

Poliţiştii au aplicat aproape 2.400 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 73 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au constatat 14 infracţiuni, în urma unei acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

''La data de 12 iulie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane, precum şi pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane şi circulaţia pe drumurile publice'', se arată într-un comunicat al IGPR transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit IGPR, în urma activităţilor specifice, într-o singură zi, au fost verificate 5.993 de autovehicule de transport şi, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2.394 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, poliţiştii au retras 77 de certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare.

IGPR precizează că au fost aplicate 1.516 sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 159 pentru abateri la legislaţia specifică transporturilor rutiere publice (HG 69/2012 privind transporturile rutiere), 29 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 28 pentru defecţiuni tehnice, 49 pentru depăşirea capacităţii de transport persoane, 430 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 26 pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, 6 pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice, 24 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire.

Totodată, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, dintre care trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

La acţiuni au participat 1.672 de poliţişti, dintre care 1.085 de la rutieră şi 587 de la ordine publică, precum şi 45 de inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: igpr permise permise auto sanctiuni