x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul în care Darius Vâlcov

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul în care Darius Vâlcov

02 Mai 2019   •   12:29
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul în care Darius Vâlcov

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul în care Darius Vâlcov este judecat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.
Pe 17 aprilie, procurorii DNA au făcut cerere în acest sens având în vedere că următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 11 iunie.
Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat, în primă instanţă, în 8 februarie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.
Potrivit deciziei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spălare de bani şi 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.
Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.
În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petrut Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.
De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani şi 6 luni cu executare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Darius Vâlcov