x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Inspecţia Judiciară a cerut Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 corespondenţa cu Laura Codruţa Kovesi

Inspecţia Judiciară a cerut Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 corespondenţa cu Laura Codruţa Kovesi

23 Ian 2018   •   13:30
Inspecţia Judiciară a cerut Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 corespondenţa cu Laura Codruţa Kovesi

Inspecţia Judiciară a solicitat Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 să transmită copii după documentele ce au constituit procedura de citare pentru audiere a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, precum şi după răspunsurile acesteia.

 

Potrivit adresei Inspecţiei Judiciare făcută publică marţi de preşedintele comisiei parlamentare, Oana Florea, solicitarea acestor documente vizează soluţionarea sesizării făcute de Jurindex Media SRI privind efectuarea de verificări prealabile cu privire la existenţa sau inexistenţa unor indicii de săvârşire a unor abateri disciplinare de procurorul-şef al DNA.

"În interesul soluţionării lucrării (...) având ca obiect sesizarea formulată de Jurindex Media SRL, prin reprezentat legal Răzvan Savaliuc, prin care solicită efectuarea de verificări prealabile cu privire la existenţa/inexistenţa indiciilor de săvârşire a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi ş din Legea 303/2004 privind statutului judecătorilor şi procurorilor de către doamna procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în temeiul art. 14 alin. 1 lit. e şi g din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrările de inspecţie de către Inspecţia Judiciară, (...) cu respectarea dispoziţiilor din Legea 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate şi Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, vă solicităm să ne transmiteţi copii conforme cu originalul de pe documentaţia ce a constituit procedura de citare a doamnei procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi în cadrul comisiei, precum şi răspunsurile acesteia la solicitările formulate de dumneavoastră în scris", se arată în adresa Inspecţiei Judiciare.

Oana Florea a precizat că răspunsul comisiei reprezintă "copy-paste de pe corespondenţa" cu Laura Codruţa Kovesi.

Membrii comisiei parlamentare au invitat-o pe Laura Codruţa Kovesi de mai multe ori pentru audieri, aceasta declinând de fiecare dată pe motiv că nu deţine date în legătură cu obiectul anchetei.

AGERPRES

×