x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Instanţele din judeţul Harghita şi două judecătorii din judeţul Mureş, neatractive pentru judecători

Instanţele din judeţul Harghita şi două judecătorii din judeţul Mureş, neatractive pentru judecători

31 Ian 2020   •   19:50
Instanţele din judeţul Harghita şi două judecătorii din judeţul Mureş, neatractive pentru judecători

Curtea de Apel Târgu Mureş, care are arondate instanţele din judeţele Mureş şi Harghita, a anunţat, vineri, că deşi nu există diferenţe salariale în funcţie de zonă, judecătorii nu consideră atractive instanţele harghitene, care se confruntă cu un mare deficit de personal, precum şi două judecătorii mureşene, Luduş şi Sighişoara.

"Avem instanţe în Harghita cu patru judecători şi cinci grefieri, ar mai fi posturi libere, dar se pare că nu sunt atractive. Nu ştiu de ce, şi noi ne-am întrebat şi rămânem mereu cu un gust amar. La Mureş, în ultimii trei ani atractivă a fost Judecătoria Târgu Mureş şi Judecătoria Reghin. Doar anul trecut au venit la Luduş şi Sighişoara judecători şi tot nu avem suficienţi. Şi noi ne-am întrebat de ce nu sunt atractive aceste judecătorii, fiindcă nu este un volum atât de mare de activitate, e adevărat, nici schemele nu sunt mari, şi nu sunt departe de Târgu Mureş, iar salariul nu ţine cont de zonă. În Harghita situaţia e şi mai rea, au 12-13 posturi din care au fost cu greu ocupate şapte. La Gheorgheni de asemenea, era doar un judecător, la Topliţa am delegat un judecător fiindcă nu mai aveam pe nimeni, de Topliţa nimeni nu vrea să audă, singura instanţă dorită acolo a fost Odorheiul Secuiesc", a declarat preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş, Andreea Ciucă.

La nivelul Curţii de Apel Târgu Mureş şi a instanţelor arondate erau ocupate 87,7% din posturi la sfârşitul anului trecut.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: instante