x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ion Iliescu este audiat la Parchet

Ion Iliescu este audiat la Parchet

16 Mar 2017   •   09:32
Ion Iliescu este audiat la Parchet

Fostul președinte Ion Iliescu a sosit, joi dimineață, la sediul Parchetului, unde urmează să fie audiat în dosarul Revoluției, anunță Digi24

 

Este un dosar care durează de 27 de ani și în care până acum nicio persoană care a preluat puterea după 1989 nu a fost trimisă în judecată.

După 27 de ani de tergiversări, Parchetul General a decis să redeschidă Dosarul Revolutiei și să investigheze, in rem, infracțiuni împotriva umanității: „Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat”.

Fostul prim-ministru Petre Roman, europarlamentarul Laszlo Tokes, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, și scriitorul Mircea Dinescu, participant la Revoluția din 1989, au fost deja audiați în ultima vreme în legătură cu acest dosar.

La începutul anului 2016, conducerea Parchetului General a analizat decizia procurorilor de a închide dosarul Revoluţiei. După ce a recitit mii de declaraţii şi documente, a descoperit nereguli grave.

×
Subiecte în articol: ion iliescu