x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătoarea Elena Poiană, reţinută de procurorii DNA

Judecătoarea Elena Poiană, reţinută de procurorii DNA

17 Feb 2016   •   07:47
Judecătoarea Elena Poiană, reţinută de procurorii DNA
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Judecătoarea Elena Poiană, preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Elena Poiană, vizată de percheziţiile efectuate marţi de procurorii DNA la Sfântu Gheorghe, ar fi luat mită pentru a înlocui arestul preventiv cu controlul judiciar în cazul a doi bărbaţi cercetaţi pentru tâlhărie.

Fapta ar fi fost comisă, conform surselor, în august 2015, când Elena Poiană era judecător la Tribunalul Harghita.

Judecătoarea ar fi pretins şi primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi bărbaţi arestaţi. În schimbul banilor, ea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru ambii inculpaţi.

Sursele citate susţin că Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violenţă este greu să se obţină cercetarea sub control judiciar.

DNA a anunţat marţi că sunt efectuate patru percheziţii în judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi, dintre care una la o instituţie publică, într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în anul 2015.

''În cursul zilei de 16 februarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate în judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi, dintre care una reprezintă sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice'', precizează DNA într-un comunicat.  

×