x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecător de la Curtea de Apel București, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Judecător de la Curtea de Apel București, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

27 Dec 2018   •   11:58
Judecător de la Curtea de Apel București, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului
Sursa foto: Feverpitched/Getty Images/iStockphoto

Judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti a fost trimis în judecată de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

Potrivit unui comunicat remis joi de Parchetul General, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu. 

În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l. 

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe. 

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti, în acest caz fiind sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: judecator curtea de apel bucuresti alcool