x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Jumătate de milion de lei, găsiți îngropați în curtea unui contrabandist de țigări

Jumătate de milion de lei, găsiți îngropați în curtea unui contrabandist de țigări

30 Ian 2018   •   12:20
Jumătate de milion de lei, găsiți îngropați în curtea unui contrabandist de țigări

Descoperire impresionantă făcută de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Aceștia au găsit peste 500.000 de lei îngropați în curtea unor contrabandiști de țigări.

Asupra contrabandiștilor au fost găsite și peste 400.000 de țigări și materiale pirotehnice.

La sfârșitul săptămânii trecute, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă, în urma activităților informativ-operative, au identificat, pe raza localităților Ovidiu, respectiv Medgidia, două autoturisme în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 63 de ani, domiciliați pe raza județului Constanța, despre care existau date că sunt implicați în activități de contrabandă.

La controlul efectuat asupra celor două autoturisme a fost găsită cantitatea de 200.000 de țigări,fără a deține documente justificative, precum și suma de 5.705 lei.

Pentru identificarea locațiilor unde au fost depozitate țigările de contrabandă, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța - Secția penală, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 235.400 țigări de contrabandă, precum și 3.100 bucăți materiale pirotehnice.

În urma perchezițiilor, a fost ridicată suma de 515.805 lei, care era îngropată în grădina unuia dintre imobilele percheziționate.

În urma celor constatate au fost ridicate în vederea confiscării 435.400 țigarete de contrabandă evaluate la 217.700 lei, peste 3.000 de materiale pirotehnice, evaluate la 4.650 de lei, suma de 515.805 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate trei mașini, evaluate la 85.100 lei.

În cauză sunt cercetați patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 63 de ani, pentru contrabandă, iar pentru doi dintre ei a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: reporterntv.ro

×