x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi, la DIICOT: Am dat declaraţii în calitate de martor cu privire la ceea ce s-a întâmplat în cazul Black Cube

Kovesi, la DIICOT: Am dat declaraţii în calitate de martor cu privire la ceea ce s-a întâmplat în cazul Black Cube

10 Mai 2016   •   13:40
Kovesi, la DIICOT: Am dat declaraţii în calitate de martor cu privire la ceea ce s-a întâmplat în cazul Black Cube

Laura Codruţa Kovesi a afirmat marţi că a fost audiată ca martor la DIICOT în dosarul în care mai mulţi cetăţeni israelieni, membri ai organizaţiei Black Cube, sunt cercetaţi pentru spionarea comunicaţiilor şi tentative de compromitere a şefei DNA.


"Am dat declaraţii în calitate de martor cu privire la ceea ce s-a întâmplat, atât mie cât şi familiei mele. Membrii familiei mele au fost audiaţi, persoanele din anturajul meu care au fost sunate de acele persoane au dat declaraţii. (...) Sunt convinsă că procurorii DIICOT vor afla cine este clientul, vor lămuri toate detaliile acestui caz", a declarat Kovesi la Europa FM.

Ea a adăugat că nu toate informaţiile despre acest caz apărute în spaţiul public au fost corecte, precizând că nici contul ei de email şi nici cele ale apropiaţilor nu au fost accesate ilegal.

"Nu toate informaţiile apărute în spaţiul public ca fiind din surse din dosar sunt reale. Nimeni din familia mea şi din apropiaţii mei nu a avut conturile de email sparte (...). Au fost pe parcursul unei zile şi jumătate nenumărate telefoane care au fost date familiei mele şi unor prieteni apropiaţi. (...) Au primit telefoane prin care s-a încercat aflarea unor date personale, nimeni din persoanele apropiate nu a dat curs. Nu există nimic la dosar care să vizeze viaţa mea personală, profesională, mailuri sparte", a explicat şefa DNA.

În opinia sa, acţiunea nu a vizat-o doar pe ea, ci DNA în ansamblu, însă încercarea de intimidare nu a avut rezultatul scontat.

"Nu sunt speriată, de ce să fiu speriată? Nu am de ce să fiu, întotdeauna am respectat legea. Nu am niciun fel de teamă de absolut nimic şi o să ne facem treaba în continuare. Ce este important că după acest eveniment, când s-a încercat intimidarea noastră, dar nu cred că s-a urmărit doar intimidarea noastră, eu cred că în general se urmăreşte - această acţiune cu Black Cube, aceste încercări repetate de a limita investigaţiile, aceste atacuri în presă (...) - încearcă intimidarea sistemului judiciar. Dar nu cred că acest lucru se va întâmpla. Cred în continuare că sunt procurori şi judecători curajoşi care îşi vor face treaba, indiferent de aceste încercări, nereuşite pot să le spun, de intimidare", a subliniat Laura Codruţa Kovesi.

Doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, au fost arestaţi preventiv, fiind inculpaţi în dosarul de hărţuire a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Sursa: AGERPRES

×